Category Logistic, Transport
Vooruitblikkend op de komende jaren ziet ceo Jeroen van den Ende van Port of Zwolle de impuls die de verruiming en verdieping van de Kornwerderzandsluis brengt, alsook dat steeds meer bedrijven in de haven het water gebruiken voor hun goederenstromen. En er gebeurt meer in de haven: er komt een waterstofhub in Kampen, een logistieke bouwhub in Meppel en meer multimodale ontsluitingen. Zo wordt de ontwikkeling van een spoorterminal onderzocht.

De ambitie is om van Zwolle een multimodale hub te maken. En dat is realistisch gezien de ontwikkelingen, zegt Jeroen van den Ende.

Gevraagd naar waar Port of Zwolle de komende jaren op focust, antwoordt Van den Ende beslist dat het nu de tijd is om de diepte in te gaan. ‘De haven gaat zich verder professionaliseren. De afgelopen jaren hebben we gebouwd aan de haven zoals die nu is. Dat willen we verankeren in de regio en ook daarbuiten.’

 

Foto: Port of Zwolle

Lees het artikel hier verder.

nl_NLNL