Category Logistic, Transport
Het Britse parlement heeft ingestemd met het nieuwe akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over het Brexit-geschil rond Noord-Ierland. Een duidelijke meerderheid van het Lagerhuis toonde zich voorstander van een mechanisme dat het Noord-Ierse parlement inspraak geeft bij de toepassing van nieuwe Europese regels in deze Britse regio.

 

De afspraken waren eind februari bezegeld door de Britse premier Rishi Sunak en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Het akkoord moet de jarenlange strijd over de Brexit-regels voor Noord-Ierland beslechten.

 

De duidelijke zege van 515 tegen 29 toont aan dat Sunak het verzet tegen het akkoord binnen zijn eigen Conservatieve Partij en bij de Noord-Ierse protestantse partij DUP wist te beteugelen. Onder anderen ex-regeringsleiders Boris Johnson en Liz Truss hadden kritiek geuit. De oppositionele Labour stemde voor.

 

Foto: Shutterstock

Lees het artikel hier verder.

nl_NLNL